Clavister + pfSense = sant

Jag fick höra av en bekant att det ska vara enkelt att köra pfSense på gammla clavister brandväggar då det är vanlig PC hårdvara i dom. Jag beslöt mig för att testa då jag hadde en liggande.
Jag hittade denna länk och kunde då konstatera att jag bör ha den som heter enligt listan pfSense-2.2-RELEASE-size-arch-nanobsd.img.gz.

Jag använde mig sedan av programet Image Writer for Windows / Win32 Disk Imager i windows för att skriva ut filen till CF kortet jag hadde.
Se länken här för information om andra sätt att skriva image filen till CF kort.
Bytte ut orginal CF kortet i enheten och voula det fungerade clavistern bootade pfSense.

NOTE: Numreringen av interfacen är inte logisk för fem öre så man får testa sig fram till vilket interface som är vad i pfSense namnstandard.

image

image

image

image

Tags: , , ,

3 Responses to “Clavister + pfSense = sant”

 1. Greger says:

  A lot of waste of good burk…

  • virus84 says:

   Hehe jag testade ju bara sparade orginal CF kortet som sattes tillbaka. Detta var mest för labb för att se om det fungerade eller ej. Brandväggen skulle ändå skrotas. Men den är säkert bra som vanlig FW med 🙂 .

 2. Anonymous says:

  Precis som Greger säger så är det lite synd att köra PFsense på en så kompetent maskin. Det är ett Nitrox-PX kort i dom där vilket resulterar i ~2.5GBps IPsec med Clavister cOS 🙂 Har ett par år på nacken men det är en ruskigt kompetent maskin 🙂

Leave a Reply

Notify via Email Only if someone replies to My Comment